Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

USDA

Az Egyesült Államokból származó USDA minősítés a világ egyik vezető tanúsítványa, melynek legfőbb célja a biogazdálkodások erősítése és támogatása. Az USDA minősítéssel rendelkező gazdálkodások figyelnek a környezetre, óvják a természetes erőforrásokat, szigorúan meghatározott protokoll szerint működnek. Éppen ezért nem használhatnak génmódosított és toxikus alapanyagokat, műtrágyát, rovarölőt, növekedés-szabályozót és vegyszert. A biogazdálkodás során végig arra törekednek, hogy a létező legkevesebb negatív hatás érje a talajt, a vizeket és a levegőt.

Az USDA Certified Organic a világ legszigorúbb, a kozmetikumokat minősítő szabványa. Az ilyen minősítéssel rendelkező gyártók esetében olyan szigorú szabályok vannak érvényben, mint az élelmiszerek gyártásánál.

Az USDA Certified Organic minősítés három különböző kategóriába sorolja az organikus kozmetikumokat az alapján, hogy milyen arányban találhatók meg bennük organikus, vagyis bio eredetű összetevők.

A 100%-osan organikus USDA minősítésű termékek kizárólag biogazdálkodásból származó és bio módon előállított összetevőket tartalmazhatnak.

Az organikus USDA termékek minimum 95%-ban biogazdálkodásból származó és bio módon feldolgozott összetevőket tartalmaznak.

Az organikus összetevőket tartalmazó termékek pedig legalább 70%-ban tartalmaznak bio alapanyagokat.

Az oldal tetejére