Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

MIÉRT A CLEAN BEAUTY?

GREEN & CLEAN BEAUTY NEKED

Ha minket választasz, legyen az natúrkozmetikum vagy 'clean beauty' termék, akkor a Natural Skin neve garancia arra, hogy csak kiváló minőségű, hatékony, környezetbarát és etikus módon előállított készítmény kerülhet kosaradba.

A Natural Skin-nél szigorú elvek szerint választjuk ki, hogy mely márkák, milyen termékek kaphatnak helyet kínálatunkban. Az első és legfontosabb szempont az összetevők, azok minősége és eredete. A Natural Skin alapelve, hogy olyan alapanyag nem lehet a termékekben, amely kétségeket vet fel és több különböző szervezet által is vitatott.

Minden webshopunkban található márkát saját magunkon teszteltünk, majd az összetevő lista, a terméktulajdonságok és a gyártási körülmények értékelése után kezdjük el azok forgalmazását.

A nálunk kapható kozmetikumok mind állatkísérletmentesek, ellenőrzött alapanyagokból készülnek.

NATÚRKOZMETIKUMOKTÓL A CLEAN BEAUTY-IG

A Natural Skin alapjait több, mint 10 éve a természetes és organikus kozmetikumok népszerűsítésével, forgalmazásával fektettük le.  Az, hogy mit gondolunk a bőrápolásról, milyen alapanyagokban és hatóanyagokban hiszünk és milyen elvek szerint választunk ki márkákat, innen eredeztethető. Azonban, ahogy a körülöttünk lévő világ változik, új bőrápolási trendek jelennek meg, hatékony összetevőket fejlesztenek ki, mi a Natural Skin-nél is változunk, figyeljük és teszteljük ezeket a trendeket. Számunkra a 'Clean Beauty' jelenti azt az új irányt, amely összeegyeztethető alapításunkkor lefektetett alapelveinkkel is. 

A Clean Beauty alapelvek sok tekintetben összecsengenek a természetes kozmetikumok alapelveivel, vagyis azzal, hogy hatékonyan szépíts, ápolj, de ne árts! Míg a természetes és organikus kozmetikumok elsősorban csak természetes eredetű, laborban nem vagy nagyon minimálisan módosított összetevőket használ, addig a ’clean beauty’ esetén több biotechnológiai úton előállított hatóanyag fordulhat elő a formulában, de minden esetben a legfőbb kritérium, hogy csak olyan, amely nem vitatott vagy nem kérdéses. Tudtad, hogy az EU több, mint 1300 hatóanyagot már betiltott, melyeket nem lehet felhasználni kozmetikai termékekben? Erről itt tájékozódhatsz! 

NATURAL SKIN CLEAN BEAUTY ALAPELVEK

1. ÖSSZETEVŐK: Csak biztonságos és hatékony összetevők a termékekben. Nem csak a felhasználó szempontjából, de a környezetre gyakorolt hatás alapján is kockázatmentesek a Natural Skin-nél elérhető készítmények.

2. ÁLLATKÍSÉRLET-MENTESSÉG: Ez egy alapérték. Minden Natural Skin márka állatkísérletektől mentes.

3. ÁTLÁTHATÓSÁG: Az összetevők szintjén ez azt jelenti, hogy minden összetevő egyértelműen megjelenik a csomagoláson és a webshopban is. Az átláthatóság a Natural Skin által forgalmazott márkák beszerzési, termelési és szállítmányozási folyamataiban is tükröződik. 

4. FENNTARTHATÓSÁG: A Natural Skin márkái törekednek a lehető legzöldebb csomagolás használatára, ugyanakkor a csomagolások nagy része már újrahasznosított, de minden esetben újrahasznosítható. Vannak olyan márkák, amelyek egyre gyakrabban használnak növényi alapú műanyagból (’bioplasztik’), vagy az óceánokból visszagyűjtött műanyagból készült csomagoló anyagokat. A Natural Skin márkái nagy hangsúlyt fektetnek a CO2 kibocsátásuk csökkentésére, megújuló, zöldenergia használatára.

5. ETIKUSSÁG: A kozmetikumok gyártása csak etikusan történhet. Az összetevők esetében is elvárás, hogy gyártásuk és beszerzésük nem kapcsolódhat tisztességtelen munkakörülményekhez vagy bérekhez. Az ellátási láncnak átláthatónak kell lenni, ha esetleg van állati eredetű összetevő (pl.: méhviasz), kiemelten fontos, hogy etikusan bánjanak az állatokkal.

Az oldal tetejére