Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

RETINOL TERMÉSZETESEN

RETINOL TERMÉSZETESEN

Napjaink csoda hatóanyaga, akitől akkor sem vehetnénk el a koronáját, ha akarnánk. Hiszen nincsen egyetlen ehhez hasonló aktív bőrápoló összetevő sem, legyen akár szintetikus, akár természetes! Hatásai között olyan csodás folyamatok szerepelnek mint, a kollagén stimulálás, sejtek megújítása, vonalak, ráncok és foltok csökkentése. 

 

Azonban vagyunk páran olyanok, akik megtapasztalták már a retinol "sötét oldalát" is; vörös, száraz, érzékeny és hámló bőr. 

Szerencsére a természet annyira csodálatos, hogy a retinol problémára is van megoldása. Csipkebogyó olaj, bakuchiol vagy répamag olaj, vajon ezek tényleg működnek?

Bakuchiol

A retinol egyik legnagyobb problémája, hogy fényérzékenyíti a bőrt. Itt jön képbe a bakuchiol, ami egy növény természetes kivonata, konkrétan a psoralea corylifolia (babchi) növényből származik. Ugyan szerkezetileg különbözik szintetikus társától, a bőr más receptorain keresztül fejti ki a hatását, de a végeredmény ugyanaz. Stimulálja a kollagén termelést és a sejtek megújulását. A problémás bőr is használhatja, hiszen gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatásokkal is rendelkezik. Klinikai tesztek szerint a 0,5%-os retinol és a 0,5%-os bakuchiol nagyon hasonló, csak érzékenyítés és irritáció nélkül.

Elég gyengéd ahhoz, hogy egyéb aktív hatóanyagokkal együtt használjuk, mint a C-vitamin vagy savak. Az EVOLVE Beauty Bio-retinol és C-vitamin boosterében 2 csodás hatóanyagot ötvöztek! 

Csipkebogyó olaj

Mivel a retinol egy A-vitamin-származék, a csipkebogyóolaj egy másik nagyszerű alternatíva, mivel transz-retinsavat tartalmaz, az A-vitamin egy természetesen előforduló formáját. A rosa canina rózsabokorból származó összetevőt regeneráló és gyógyító tulajdonságaiért és a bőr kollagéntermelésének fokozására való tulajdonságáért használják. 

Az EVOLVE Beauty Bio-rertinol bőröregedésgátló arany maszkjában a csipkebogyó olaj az egyik fő összetevő, valamint a retinol egy másik természetes alternatíváját a Szőrös Farkasfog nevű növényből vonják ki. 

Használd a retinol bármelyik formáját, a fényvédelemről soha ne feledkezz meg! Figyeld a bőröd reakcióit és válaszd az igényeinek megfelelő alternatívát!

 

Az oldal tetejére