Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

MIÉRT A SZILIKON A LEGOLCSÓBB MEGOLDÁS?

MIÉRT A SZILIKON A LEGOLCSÓBB MEGOLDÁS?

Miért az olcsó szilikon az alternatívája minden kiváló minőségű összetevőnek a hajápolási formuláknak? Szilikonok, szinte minden nap hallunk róluk. Ezeket a gumiszerű polimereket nagyon gyakran használják olyan hétköznapi tárgyakban, mint a ragasztók, elektronikai eszközök, játékok, szigetelés vagy például főzőedények. De bármennyire is elterjedtek, vajon valóban van helyük a hajápolási termékekben?

A szilikonokat hajmosó, hajkondícionáló és formázó termékekben, valamint kezelésekben használják, a fő célja a göndörödés megakadályozása. A valódi kihívást azt jelenti, hogy szilikonok hatására a hajunk valóban jól néz ki és jól érzi magát az adott pillanatban, de folyamatos használattal olyan, mintha a hajunkat egy műanyag burokba zárnánk. A hajat szinte megfojtják, lezárják a fontos tápanyagok és jótékony összetevőktől. 

A NaturalSKIN kínálatában lévő márka az Innersense elkötelezett és büszke arra, hogy formuláiban kerüli a szilikont, műanyagokat, gyantákat és mesterséges sikosító anyagokat, amelyek a csúszós érzetet adják. 

Mik azok a szilikonok és milyen típusai vannak?

A szilikonokat a hajápoló formulákban a göndörödés csökkentésére, a fényes végeredmény érdekében és hővédőként működnek. A hajápolásban használt szilikonoknak három típusa van:

1. Vízben oldódó szilikonok

ahogy a nevéből is sejthető, ez a szilikonok olyan típusa, amely képes vízben oldódni. Elméletileg tisztító samponnal  eltávolítható a szilikon, és kevésbé valószínű, hogy felhalmozódik.

2. Nem oldódó szilikonok

ezeket nem lehet vízzel eltávolítani vagy vízzel oldani.

3. Párolgó szilikonok

ez a típus a hajra való felvitel után elpárologhat.

A szilikonok sokféle néven szerepelhetnek, de könnyen kiszűrheted, hogy a hajápoló rutinod tartalmaz-e szilikonokat, ha megnézed a termék címkéjét. A legtöbb olyan összetevő, amely "-cone" végződéssel végződik vagy a PEG előtagot tartalmazza, szilikonos összetevőkre utal. A dimetikon-kopoliol például egy gyakori, vízben oldódó szilikon, amely a kozmetikumokban található, és amely selymes tapintásúvá teszi a hajat. 

Akkor mi is a baj a szilikonok használatával?

Bár jól hangzik, hogy a szilikonok képesek a sérült hajat egyenesíteni, kisimítani a száraz és törékeny szálakat, érdemes mindig egy kis szünetet tartani a használatukban. Gondoljunk arra, hogy a szilikonok inkább kozmetikai összetevők, és nem igazán adnak tápanyagot vagy tápértéket a hajunknak. Bár a szilikon nem mérgező, egy pajzsot hoz létre a hajhagymák körül, így blokkolja a nedvességet, és a jótékony hatású összetevők nem tudnak behatolni a hajszálakba. Idővel a haj lelapulnak, gyengébbnek tűnik, és fel is halmozódhat.

Mit használhatunk helyette?

Az Innersense szilikonmentes termékcsaládjában a tudatos kémiai összetételű formulákra összpontosítanak. Nyilván, ha kerülni szeretnék a szilikon használatát, mélyen a zsebükbe kell nyúlni, mivel az alternatívák nem olcsóak. Ahhoz, hogy elérjék ugyanazt a csillogást fokozó, UV-védő, göndörödésgátló hatást, amit a szilikon biztosít, a természetből származó összetevőket használnak. Mint például a szintetikus anyagok nélkül feldolgozott, hidegen sajtolt olajok. A hajolajakban UV-sugarak elleni védelem érdekében tőzegáfonya magolajat, a mély nedvességet biztosító napraforgó magolajat, a csillogást biztosító makadámia olajat és a töredezést megakadályozó szezámolajat használnak. A formulák így tiszták, természetesek és minden hajtípus megtalálja a neki megfelelőt. Próbáld ki, és tapasztald meg a különbséget! 

Nézz körül a változatos hajápoló kínálatunkban! >>>

Az oldal tetejére