Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mire használják Hollywoodban a csipkebogyóolajat?

Mire használják Hollywoodban a csipkebogyóolajat?

Nemrég egy bulvár hírt olvastam, miszerint Madonna mellett több sztár is a csipkebogyóolajat tartja a ragyogó bőr titkának. Személyesen nem volt alkalmam megkérdezni erről a pop nagyasszonyát, de azt biztosan tudom, hogy a csipkebogyó valóban régóta sztár alapanyag a minőségi kozmetikumokban. Kis hazánkban hiába ismerjük és szeretjük ezt a növényt, a legtöbben mégis csak teaként alkalmazzák. Ideje, hogy beszéljünk arról, miért éli a csipkebogyó reneszánszát a kozmetikumok világában!

Mit tartalmaz egy csészényi csipkebogyó?

Nem véletlenül lett a meghűléses időszakok kötelező eleme a csipkebogyó tea: 100 gramm friss bogyóban* ugyanis több, mint 400 mg C-vitamin van! A C-vitamin ugyanakkor nem csak az immunrendszert erősíti: a kollagén és az elasztin, azaz a bőrünk rugalmasságát, feszességét adó anyagok csak megfelelő C-vitamin mennyiséggel képesek termelődni szervezetünkben.

Ez még azonban nem minden! Ez a 100 grammnyi bogyó közel 4500 IU A-vitamint és majdnem 6 mg E-vitamint is tartalmaz. Az A-vitamin szintén az egészséges bőr egyik építőköve, az E-vitamin pedig védi a sejteket a káros, bőrt is öregítő oxidatív stressztől.

A csipkebogyó mindezeken kívül még B-vitaminokat, kalciumot, vasat, magnéziumot és cinket is tartalmaz – kicsi, de erős, igaz?

Csipkebogyó a kozmetikumokban

Már önmagában az kinccsé teszi, hogy bőr számára nélkülözhetetlen vitaminokat mind tartalmazza. A csipkebogyóról elmondható, hogy egy igazi antioxidáns-bomba, az antioxidánsok pedig a legerősebb fegyverek a bőröregedés elleni harcban. A csipkebogyóból készített olajok, kivonatok, amelyek aztán a kozmetikumokba kerülnek, a bőrszövetek újratermelődését serkentik leginkább. Ezért javasolják akkor is, ha a bőr heges, sérült, de emiatt a tulajdonsága miatt alkalmazzák bőrfiatalító krémekben is. Segít az apró ráncok kisimításában, a sérülékeny hajszálerek megerősítésében és a bőr frissen, üdén tartásában. Nem is csoda, ha sztárok esküsznek rá!

Ismerd meg Te is a csipkebogyó bőrszépítő erejét a MOSSA kozmetikumokkal: próbáld ki a Bőröregedésgátló szérumot bioaktív csipkebogyóval és Pro Retinol A-val! 

(*Adatok: Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának adatbázisa - USDA National Nutrient Database)

Az oldal tetejére