Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

5 TIPP A FÉNYVÉDELEMHEZ

5 TIPP A FÉNYVÉDELEMHEZ
Igen, manapság már mindenki tisztában van vele, hogy minden nap használjon fényvédelmet, ez a tudatos bőrápolás egyik legfontosabb alappillére. Azonban annyi információ áramlik felénk ebben a témában, hogy néha az alapvető dolgok elvesznek a sokaságban. Összeszedtünk 5 fontos tippet, amelyre érdemes odafigyelned a fényvédelemmel kapcsolatban! 

1. FIGYELJ A SZAVATOSSÁGI IDŐRE! 

Nem véletlenül van lejárati dátum a kozmetikumokon, a fényvédelmet biztosító összetevők idővel veszítenek a hatékonyságukból, hiszen keményen dolgoznak a bőröd védelmén. A hő és a napfény is csökkenti a termék hatékonyságát a lejárati idő előtt, így a fényvédő termékeket mindig ennek megfelelően tárold! Minden szezon előtt nézd át a fényvédő termékeid szavatossági idejét és ne használd azt, ami már lejárt!

2. NE HAGYATKOZZ TELJESEN A FÉNYVÉDELEMMEL ELLÁTOTT SMINKTERMÉKEKRE!

Sok fényvédelemmel ellátott smink terméket lehet manapság vásárolni, ami szuper és hasznos dolog a hétköznapokon, ha csak beltéren vagy a munkában vagy. Azonban, ez sajnos nem mindig elegendő, így ha több időt tervezel a szabadban eltölteni, a tökéletes védelem érdekében rétegezz fényvédő krémet a smink alá! 

3. NE CSAK EGY KICSIT HASZNÁLJ!

A megfigyelések szerint a legtöbb ember kevés mennyiségű fényvédőt használ, szóval elég sokan rosszul csináljuk. Pedig a megfelelő fényvédelem alapja az, hogy kellő mennyiséget vigyünk fel az arcunkra és a testünkre. A magasabb faktorszám egyáltalán nem jelenti azt, hogy kevesebbet kell belőle használni! Sajnos, nem nagyon lehet az ajánlott mennyiségekre hagyatkozni, hiszen mindenki teljesen más méretekkel rendelkezik. A lényeg az, hogy minden védendő területre alaposan vigyük fel, legalább olyan vastag rétegben, mintha csak a sima hidratálónkat használnánk! 

4. A BARNÁBB BŐR SEM VÉD AZ UV SUGARAKTÓL! 

Sokszor találkozik az ember fia azzal a mondattal, hogy "most nem kenem be magam, úgyis olyan szép barna vagyok már!". Mondani sem kell, hogy fatális hiba. Abban igaza van, hogy valószínűleg később fog leégni, de az UV sugarak káros hatásait nem semlegesíti a sötétebb bőr. A hosszú távú káros hatásokat ugyanúgy megérzik majd. Ha már lebarnultál is mindig gondoskodj a fényvédelemről!

5. NEM FOG EGÉSZ NAP TARTANI!

Szomorú, de a fényvédő krémet nem tartanak ki a bőrödön egész nap. Az izzadtság, a víz, a súrlódás és persze az UV sugarak folyamatosan bontják és tüntetik el a krémeket. Néhány óránként érdemes újra felvinni a fényvédő krémeket, főleg ha vízzel érintkezünk, úszunk és törölközünk is. Érdemes azt is figyelembe venned a választásnál, hogy a fizikai fényvédők tartósabbak, nem kell olyan gyakran újra felvinni őket! 

+1 TURBÓZD FEL A FÉNYVÉDELMED! 

Az SPF termékek és az antioxidánsok a mennyei páros, hiszen egymást erősítve semlegesítik a napozás során felmerült káros szabad gyököket. Használj E-vitaminban, likopinban és C-vitaminban gazdag arcápolókat a napozás utáni bőröd kezelésében! 

Az oldal tetejére